|
Opłaca się kupować tańsze narzędzia (klucze itp.)?
|
|
|
|
Napisane: 05. 02. 2009 [12:21]
|
|
Jacekb
Twórca tematu
|
Mam takie pytanie, jak w temacie. Wybór i różnice cenowe są ogromne. Nie wiem czy takie ze średniej półki cenowej są ok, czy lepiej dołożyć "parę groszy" i nabyć te droższe? Potrzebne głównie do prac przydomowych. Jak sądzicie?
|
|
Napisane: 05. 02. 2009 [13:52]
|
|
proinside
Zielony
Ostatnio on-line: 17.05.10 19:44
|
Jeżeli do prac przydomowych to zależy to od zasobności Twojego portfela. Lepsze zawsze dłużej posłużą !!! Bo do użytku profesjonalnego to tylko górna półka bo będzie to "przedłużenie" ręki wykonawcy.
Pozdrawiam Jestem glazurnikiem z powołania i zamiłowania.
Swoją pracę lubię i dlatego wykonuję ją profesjonalnie.
|
|
Napisane: 05. 02. 2009 [14:28]
|
|
Jacekb
Twórca tematu
|
No właśnie też tak mi się wydaje. Dziwi mnie taka rozbieżność cenowa. Rozumiem w telewizorach, częściach samochodowych. Ale na każdym opakowaniu jest napisane, że są zrobione ze stali.... A jednak wytrzymałość całkowicie inna. To jak z golarkami elektrycznymi. Ceny zaczynają się od 100zł do 1400zł, a większość ma takie same głowice tnące, systemy itd... Nie wiadomo za co płacisz.
|
|
Napisane: 05. 02. 2009 [17:07]
|
|
proinside
Zielony
|
Zazwyczaj za firmę. Ale ta firma na to żeby brać za to kasę pracowała "parę lat". Tak samo jest z wykonawcami , sklepami itd. Jestem glazurnikiem z powołania i zamiłowania.
|
|
Napisane: 06. 02. 2009 [00:24]
|
|
Zimny
Zielony
Ostatnio on-line: 06.05.09 00:49
|
No tu się nie zgodzę. Bo to jak mówisz że się płaci za firmę to płaci się za to że producent przeprowadził testy na gotowym produkcie i to co pisze w opisie produktu jest zgodne z prawdą. Dlatego cena automatycznie jest większa. A chińszczyzna to jest po prostu zrobiona z bele czego i co z tego wyjdzie to producent ma to gdzieś.
|
|
Napisane: 06. 02. 2009 [14:39]
|
|
proinside
Zielony
|
Czyli płaci się za firmę!!!!- znana i droga to i przeprowadza testy a chińczyk nie znany i tani nie przeprowadza testów.
Więc z czym się nie zgadzasz Zimny ????? Jestem glazurnikiem z powołania i zamiłowania.
|
|
Napisane: 07. 02. 2009 [17:43]
|
|
krystian
Zielony
Ostatnio on-line: 31.08.10 18:46
|
Witam.
Moim zdaniem powinieneś dokładniej określić o jakie narzędzia Ci chodzi. Pojęcie "narzędzia" jest ogromne i nie każdy producent jest dobry we wszystkich dziedzinach. Jeśli chodzi o klucze to Proxon, Stanley, Proline czasami Yato dobre się trafi.
Jeśli chodzi o kombinerki, szczypce, obcęgi lub klucze do rur to polecam firmę Knipex
Jeśli szukasz śrubokrętów to polecam firmę Wiha.
pozdrawiam
|
|
Napisane: 10. 02. 2009 [15:39]
|
|
Dominik.Sz
Zielony
Ostatnio on-line: 01.06.10 15:02
|
Różnie z tym bywa...niby marka jest ważna ale mi też osobiście zdarzyło się kupować narzędzia mniej znane i działają nawet do dni dzisiejszego  może mam szczęście, nie mam pojęcia ale teraz wiem że drogo nie znaczy wcale lepiej
|
|
Napisane: 10. 02. 2009 [20:47]
|
|
wrobelgda
Mistrz
Ostatnio on-line: 07.09.10 23:17
|
Ja śmiało mogę polecić z własnego doświadczenia (sam mam kilka zestawów) klucze płaskie, gięte itd. oraz grzechotki i nasadki z firmy YATO. Naprawde spisują się ekstra i to nawet przy użytkowaniu profesjonalnym (znajomy ma narzędzia właśnie YATO w swoim warsztacie i tam ich nikt nie oszczędza, jakoś 2 lata już działają bez zarzutu) Nasadki są mocne, grzechotki również nie odmawiają posłuszeństwa więc tylko polecać. MOJA PASJA TO BUDOWNICTWO
Chętnie pomogę
|
|
Napisane: 10. 02. 2009 [23:13]
|
|
proinside
Zielony
|
Wrobel GDA napisał/a Ja śmiało mogę polecić z własnego doświadczenia (sam mam kilka zestawów) klucze płaskie, gięte itd. oraz grzechotki i nasadki z firmy YATO. Naprawde spisują się ekstra i to nawet przy użytkowaniu profesjonalnym (znajomy ma narzędzia właśnie YATO w swoim warsztacie i tam ich nikt nie oszczędza, jakoś 2 lata już działają bez zarzutu) Nasadki są mocne, grzechotki również nie odmawiają posłuszeństwa więc tylko polecać.
Masz rację każdy poleca to czego używa. Ja nie pisałem do tej pory o konkretnej firmie ale używam hazet-a i też jestem szczęśliwym posiadaczem niezawodnego sprzętu i mam go już 15 lat a śrubokręty firmy wiha (trochę krócej) z pobijakiem i też super.
Pozdrawiam Jestem glazurnikiem z powołania i zamiłowania.
|
| |
|